«Kan du ikke bare sende oss alle bildene?”

raw-filer redigering Nov 21, 2021

Skrevet av: Lovise Gard.


​​⁣​​Nei. ⁣⁣
​​⁣⁣
​​For oss fotografer er det fort gjort å bli litt irriterte over dette spørsmålet, men det er jo fullt forståelig at mange lurer. Vi kan jo ikke forvente at “vanlige folk” kan VÅRT yrke inn og ut.
​​
​​Her kommer noen gode poeng og tips fra Lovise som du kan videreformidle til dine kunder når de ikke forstår hvorfor de ikke kan få alle bildene:
​​
​​⁣⁣

  • Bilderedigering er noe mange misforstår. For meg personlig handler ikke bilderedigering om å manipulere, endre utseende til mennesker eller skape øyeblikk og steder som ikke var der.
    ​​
    ​​For meg handler bilderedigering om å rette opp i linsefeil, skeive horisonter, flytte fokus til riktig sted i bildet, fremheve det fine øyeblikket og omgivelsene, og ja -kanskje- fjerne den ene, stygge kvisa du var uheldig å få på bryllupsdagen din.

  • Bilderedigering er en del av stilen min, stemningen og uttrykket mitt. Er det ikke nettopp dette som er grunnen til at du booket akkurat meg?⁣⁣

  • Jeg fotograferer i RAW. Det vil si at du kanskje ikke en gang får til å åpne disse filene uten at jeg går inn å gjør noe med dem.

  • Jeg lover kvalitet og bilder á mitt varemerke. Råfilene representerer ikke meg og mine ferdige produkter i det hele tatt. Jeg vil ikke ha navnet mitt på bilder som er uferdige, og jeg vil heller ikke at du skal ta mitt halvferdige prosjekt og enten fjerne navnet mitt eller gjøre det ferdig selv og ta æren for det.

  • Jeg bruker mye tid og energi på dagen din. Jeg planlegger, fotograferer gjerne i 10 timer og sitter mange timer foran skjermen for å velge ut de BESTE bildene og gjøre dem så fine som overhodet mulig. Da er det utrolig trist og kjipt å høre at det fortsatt ikke er godt nok.⁣⁣

Stol på at fotografen du booker kan jobben sin og er den beste matchen for dere! Elsker du hva fotografen din har klart å få til??⁣⁣
​​⁣⁣
​​FORTELL DEM DET​😍​⁣⁣
​​
​​De kommer til å hoppe av glede, jeg lover!⁣⁣
​​
​​​

Bilde av Lovise / Foto Gard AS.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.