“Hvordan bør jeg prissette meg når jeg er i oppstartsfasen?”

business pris Mar 23, 2022

Dette er et spørsmål vi får nesten daglig. Og det er et stort spørsmål som avhenger av uttallige faktorer. Det finnes heller ingen fasit, men kanskje noen av disse punktene kan lede deg på riktig vei:

 

📸 Jeg vet at det er ekstra gøy i oppstarten, og du som har en fulltidsjobb fra før trenger kanskje ikke å tjene noe særlig på foto, men om du allerede har vært 8 timer på jobb, er ikke fritiden din bare verdt ENDA mer da?

 

📸 Har du et lite håp om å ha foto som deltids- eller fulltidsjobb i fremtiden? Da anbefaler vi å ha det i bakhodet når du setter prisene dine i dag også. 

 

Dersom du priser deg veldig lavt nå, kan det bli vanskelig når du senere må eller ønsker å øke prisene til noe levedyktig. Dersom du etterhvert hever prisene betydelig risikerer du å miste den kundegruppen du bruker tid på å bygge deg opp i dag og må da starte litt på nytt mtp. etablering.

 

📸 Trenger du å øve deg? Har du lyst å teste noe nytt? Eller kanskje du bare trenger en større portefølje og flere bilder å vise til?

 

Hva med å gjøre fotograferingen gratis? Da trenger du ikke å bekymre deg for å gjøre noe feil eller at bildene ikke ble slik du hadde håpet. Og det er heller ingen risiko for modellen/kunden din.

 

Dersom fotograferingen går bra kan du tilby modellen/kunden å kjøpe de bildene de liker og har lyst på.

 

📸 Føler du at du ikke er “god nok” til å ta deg greit betalt? Mest sannsynlig er det bare den dumme janteloven som lurer deg, men om du er i tvil prøv dette:

 

Lag deg en prisliste som er levedyktig og som er basert på det profesjonelle fotografer tar og det du drømmer å ta betalt i fremtiden. Frem til du føler deg “god nok” og trygg på at du kan levere så kan du tilby rabatt på prisene dine og informere om at det kun gjelder nå som du er ny. På den måten kan du fortelle folk hva bilder faktisk er verdt, samtidig som du setter forventningene til senere.

 

Har du tenkt på disse idéene før?🙊

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.