Gavekort - hvorfor du som fotograf bør tilby det og hva som bør stå på

gavekort Nov 05, 2022

Det er på tide å handle inn årets julegaver, og gavekort er kanskje en av de mest kjøpte julegavene. Å tilby gavekort som fotograf kan derfor hjelpe deg med å få inn inntekt på vinterhalvåret, samt å få inn nye kunder eller at kundene dine handler for mer.

 

Fordeler med å selge gavekort som fotograf

  1. Du kan få inn nye kunder, som ellers aldri hadde handlet hos deg.
  2. Du kan få inn penger i lavsesong og på vinterstid ved å selge gavekort nå, men gjennomføre fotograferingen senere.
  3. De som får gavekortet handler sannsynlig for mer enn om de måtte betalt alt selv.
  4. Det er en fin måte å spre ordet om din bedrift. De som allerede har vært hos deg og er fornøyde kunder kjøper gjerne gavekort hos deg til venner og familie, slik at de også kan få oppleve det du har å tilby. Brudepar, foreldre til nyfødte, foreldre til konfirmanter og andre som allerede har booket deg til fotograf kan ønske seg gavekort hos deg fra venner og familie slik at de kan kjøpe flere bilder etter fotograferingen.
  5. Gavekort kan brukes til å pleie eksisterende kundeforhold ved å for eksempel gi gavekort til kunder som handler for en viss sum. Gavekort kan også brukes til å sørge for at gode kunder kommer tilbake ved å for eksempel gi gavekort på gratis 1-årsfotografering (ingen bilder inkludert) ved bestilling av eller etter fullført nyfødtfotografering.
  6. Det finnes mange måter å bruke gavekort på å gi potensielle kunder insentiv til å handle. Du kan for eksempel selge gavekort til en verdi av 1.500,- for 1.000,-.

 

Hva bør stå i et gavekort?

Gavekort bør inkludere:

  • Verdi på gavekortet
  • Utløpsdato
  • Gavekortnummer

 

Denne infoen bør du også lagre i et internt system slik at du har oversikt over hvor mange gavekort du har ute og hvilke som er utgått eller oppbrukt.

 

Du kan også lage egne «til og fra» - felt, hvor kunden kan fylle inn selv. Det kan også være en idé å legge til et åpent kommentarfelt hvor du kan legge inn begrensninger eller andre detaljer om gavekortet.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.